التخطي إلى المحتوى الرئيسي

البطاطس على الفحم



المقادير

كيلو من البطاطس
بصلة مقطعة مكعبات
فلفل اسود
بقدونس
فحم

الطريقة

نضع البطاطس فى اناء به ماء و نتركها حتى تصبح مسلوقة نصف سلقة
تكون ناشفة بعض الشيء حتى نتمكن من تقطيعها
نقشر البطاطس بعد السلق ونقطعها شرائح متوسطة الحجم ( ليست رفيعة ) و نحمر البطاطس
قطعى البصل مكعبات واضيفى عليه فلفل اسود
وقلبيهم جامد و قصى البقدونس الى قطع صغيرة
ضعى على كل شريحة بطاطس بعض من البصل المدعوك بالفلفل الاسود وبعض البقدونس
استمرى حتى تنتهى من كمية البطاطس الموجودة
ضعى الفحم على النار واستمرى في النفخ فيها حتى تشتعل
ضعى الفحم في منتصف طبق البطاطس وغطى الاناء لمدة 5 دقائق
قدمى طبق البطاطس على الفحم و بالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا